O nama

Portal “Okusi prirodu” je pokrenut sa ciljem da poveže mala seoska domaćinstva, koja na svojim imanjima, daleko od zagađivača, proizvode zdrave i prirodne proizvode, sa onima koji su u stalnoj potrazi za takvim proizvodima jer zdrava ishrana odavno nije trend, već potreba koja od nas traži snalažljivost i dobru informisanost.

Aplikacija i web platforma „Okusi prirodu“ je mobilna i web aplikacija koja spaja seoska domaćinstva, koja proizvode zdravu hranu na prirodan način ili nude usluge smještaja, sa turistima i svima onima koji su u potrazi za takvim proizvodima i uslugama pomoću samo nekoliko klikova.

Ideja se rodila nakon istraživanja koje je pokazalo da porodice sa sela u potrazi za boljim uslovima života i dodatnim načinima zarade,  proteklih decenija napuštaju svoja ognjišta i sreću traže u urbanim sredinama.

Zbog stresnog i brzog života u gradovima, vrijeme je da taj trend krene u suprotnom smjeru!

Na platformi “Okusi Prirodu” Domaćinstava će biti GPS locirana, pa će potencijalni kupac, odlaskom na prag domaćinstva, moći da se uvjeri u kvalitet proizvoda, proces proizvodnje i vidi sredinu u kojoj proizvod nastaje a takođe je omogućeno da se putem online prodavnice poruči proizvod koji će biti isporučen na kućnu adresu. Seoska domaćinstva mogu ponuditi i smještajne kapacitete za odmor u prirodi koje će biti moguće online rezervisati.

Aplikacija je izuzetno laka za korišćenje pa je dovoljno osnovno znanje upotrebe društvenih mreža, a poljoprivrednici sami vrše registraciju i uredjuju profile preko kojih komuniciraju sa korisnicima koji takođe mogu, ukoliko su registrovani, da ocjenjuju proizvod i uslugu.

S obzirom da je u ruralnim područijima  nepovoljna starosna struktura, moguće je da jedna osoba dodaje i uređuje profile više domaćinstava, tako da je dovoljno da selo ima jednu informatički pismenu osobu.

Platforma je namjenjena korisnicima sa područja Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH

Prezentacija se satoji od:

  • Detaljnog opisa domaćinstva, proizvoda i usluge…
  • Prikaza domaćinstava na mapi
  • Kontakt podataka
  • Galerije fotografija
  • I Video prezentcija

Postoji mogućnost dodavanje

  • Online prodavnice  
  • Smještajnih kapaciteta
  • I Menija za etno restorane