Vinarija Klisić

Vinarija Klisić

Prosječne revizije

O nama

Porodica Klisić vodi malu porodičnu vinariju u kojoj se proizvode autohtone sorte vina i rakije isključivo sopstvenom radnom snagom. Domaćin Ilija, njegova supruga Branka i dva sina rade na održavanju imanja, a u sezoni često pomoć pruže i komšije iz sela.

Domaćinstvo Klisić bavi se uzgojem vinove loze na ukupnoj povrsini od 4 hektara. Na imanju se uzgajaju autohtone sorte vinove loze Vranac i Kratošija kao i Caberne Sauvignon, bijelo grožđe Muskat italijanski i autohtona sorta Lisičina.

Domaćinstvo se nalazi na porodičnom imanju u selu Limljani koje je udaljeno 8km juzno od Virpazara prema Baru na nadmorskoj visini od 220 metara.U blizini vinarije nalazi se starovjekovni objekat sagrađen u 7 vijeku, crkva Svetoga Tome.

U blizini imanja prolaze obilježene pješačke staze 774 i PPT Rumija Br. 771. Na svega 8 Km od vinarije nalazi se nacionalni park Skadarsko Jezero gdje gosti mogu uživati u razgledanju ljepota jezera, rijeke Crnojevića i baviti se posmatranjem ptica (Pelikana).

Turističke usluge domaćinstvo pruža tokom cijele godine.

Noćenje
Soba 1: broj ležajeva 1 (francuski)
Soba 2: broj ležajeva 1 (francuski)

Ukupno 2 ležajeva

Kupatilo: zasebna kupatila

Hrana
Priprema se hrana po želji gosta. Od sastojaka koji dobrim dijelom potiču iz sopstvene proizvodnje ili iz drugih domaćinstava u selu.
Domaćinstvo raspolaže prostorom za degustaciju u kojem je moguce organizovati ručak za veću grupu gostiju.
Ruralne aktivnosti

Gosti se mogu uključiti u sve poslove na porodičnom imanju: održavanje vinove loze i voćnjaka, pečenje rakije, pretakanje i flaširanje vina sve u zavisnosti od sezone:

Februar i mart: Rezanje i obrada kolja.
Maj, jun i jul: prskanje i zaštita loze.
Septembar i oktobar: Branje grožđa.
Oktobar: Pečenje rakije.

Galerija

Video

Mapa

Statistika

21 Views
0 Rating
1 Favorite
0 Share

Slična domaćinstva

Da li je ovo vaše domaćinstvo

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business.