Turističko domaćinstvo Mitrić

Turističko domaćinstvo Mitrić

Porodična tradicija je voćarstvo i pčelarstvo

Average Reviews

O nama

Porodica Mitrić živi u selu Sinjac – Pivski manastir. Domaćinstvo čine Željko i Lucija i sinovi Miloš i Luka. Porodična tradicija je voćarstvo i pčelarstvo.

Željko i Lucija rade u hidroelektrani Piva, dodatna zanimanja su im voćarstvo i pčelarstvo ali imaju i svoju baštu i plastenik gdje uzgajaju povrće za sopstvene potrebe i za goste. U njihovom voćnjaku se nalaze jabuke, kruške, šljive, maline i kupine od kojih prave domaće sokove i džemove i proizvode domaću rakiju na tradicionalan način.

Domaćinstvo Mitrić se nalazi u opštini Plužine tik pokraj Pivskog manastira, 500m od magistralnog puta Nikšić –Plužine. U blizini se nalazi rijeka Tara sa svojim raftingom i nacionalni park Durmitor. Niže 200 m nalazi se Pivsko jezero sa svojim ljepotama i kanjonom.

Hrana
U okviru domaćinstva ne postoji jelovnik već se hrana sprema u okviru domaćinstva u dogovoru sa gostima Gost treba da naglasi dali je potrebna vegetarijanska ili veganska kuhinja , ili je alergičan na neke sastojke.
Ruralne aktivnosti
Maj: pocetak aktivnosti u bašti i plasteniku koje traju do kasne jeseni
Jun: kosidba i kupljenje sijena razni poslovi u pčelinjaku, pecanje na jezeru sve do septembra
Septembar: branje i skladištenje voća priprema tropa za pečenje rakije i slično – aktivnosti koje se obavljaju do kraja novembra
Druge usluge
Transferi za goste: DA
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časovi – učestvovanje u pripremi jela: DA
Jahanje konja: NE
Kampovanje: NE
Organizacija izleta: DA
Vožnja čamcem: DA

Domaćini još nude usluge sa porodičnim čamcem – krstarene Pivskim jezerom i obilazak kanjona Komarnice na kome se organizuje degustacija domaćih proizvoda, organizuju rafting na rijeci Tari i razne izlete u prirodi.

Galerija

Radno vrijeme

Open 24/7

Mapa

Kategorija

Statistika

49 Views
0 Rating
1 Favorite
0 Share

Slična domaćinstva

Da li je ovo vaše domaćinstvo

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business.