OPG Radić Berry

OPG Radić Berry

Priča o našem OPG-u počela je 2008. godine kada smo zasadili prve kupine. Danas uzgajamo i jagode, maline, sibirsku borovnicu te aroniju.

Average Reviews

O nama

Bobičasta priča

Priča o našem OPG-u počela je 2008. godine kada smo zasadili prve kupine. Danas uzgajamo i jagode, maline, sibirsku borovnicu te aroniju.

Svi nasadi nalaze se na lokaciji zvanoj Bardan, nedaleko od naše obiteljske kuće u Vrbovi. Riječ je o blago nagnutoj površini prema jugu, idealnoj za uzgoj jer su voćke cijeli dan obasjane suncem. Uz gnojidbu prirodnim stajnjakom i primjenom integrirane zaštite dobivamo izvrsne plodove s prirodnim skladom okusa i mirisa.

Prije dvije godine u uzgoju smo počeli provoditi mikorizu, simbiozu korijena i micelija mikoriznih gljiva koja pojačava prehranu bilja, a rezultati su više nego vidljivi. Bujnost nasada je veća, plodovi su krupniji, a biljke zdravije.

Specijalizirali smo se u proizvodnji kupinova vina koje je zbog svog sastava: kiselina, šećera, minerala, antioksidansa, visoke koncentracije željeza i drugih korisnih sastojaka, pogodno za slabokrvne, rekonvalescentne te starije osobe.

Osim prodaje plodova i vina, bavimo se i preradom kupina u džemove, sirupe, sokove, rakiju i liker. Ponosimo se brojnim priznanjima, a najviše srebrnom plaketom osvojenom na ocjenjivanju voćnih vina u sklopu 11. Međunarodnog sajma voćarstva u Donjem Kraljevcu.

Naše proizvode možete kušati i kupiti na kućnom pragu (Vrbova 356), novogradiškoj tržnici i brojnim sajmovima na kojima izlažemo.

Naši proizvodi:
 – Vino od Aronije
 – Kupinovo Vino
 – Liker od kupine
 – Rakija od kupine
 – Rakija od aronije

Zašto su crne bobice toliko zdrave?

Nevjerojatne crne bobice osvježavajućeg učinka imaju i veliku moć na naše zdravlje. Obiluju vitaminima i mineralima, vlaknima te antioksidansima vrlo učinkovitima u prevenciji brojnih bolesti. Ove male bobice obiluju polifenolima koji pomažu tijelu u borbi sa slobodnim radikalima te sprječavaju bolesti srca i krvnih žila. Snažna ljubičasta boja kupina potječe od antocijana koji svojom snažnom antioksidativnom aktivnošću blagotvorno djeluje na zdravlje, posebice kardiovaskularnog sustava. Izuzetno je važna njegova uloga u prevenciji malignih bolesti.

Zahvaljujući visokom sadržaju prehrambenih vlakana, kupine značajno pridonose smanjenju rizika od dijabetesa, bolestima probavnog sustava poput divertikuloze, a vrijedan su saveznik pri smanjenju suvišne tjelesne mase. Sjemenke kupina, osim vlakana sadrže i visoke razine elegične kiseline. Taj snažni antioksidans na različite se načine bori protiv kroničnih bolesti. Istraživanja su pokala kako kuhanje ne uništava elegičnu kiselinu pa stoga džemovi, kompoti dijele ovo blagotvorno svojstvo sa cijelim plodom kupine. Ovo moćno voće siromašno je kalorijama, ali itekako bogato vitaminima C, E, folnom kiselinom te mineralima kalija, mangana i magnezija. Zahvaljujući nutritivnom sastavu, kupinama se pripisuje protuupalno, antibakterijsko djelovanje na funkcije krvnih žila.

Izrada po vašoj želji

Izrađujemo naljepnice, ambalažu i etikete za naše proizvode po Vašoj želji. Ako Vam treba poklon za poslovne partnere, obitelj ili prijatelje javite nam se s Vašim željama i uputama i izradit ćemo ambalažu prilagođenu posebno za Vas!

Galerija

Radno vrijeme

Open 24/7

Mapa

Kategorija

Statistika

60 Views
0 Rating
0 Favorite
0 Share

Slična domaćinstva

Da li je ovo vaše domaćinstvo

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business.