OPG Farina Alessandro

OPG Farina Alessandro

Nije med samo med...Med je priča. Med je život. Med je inspiracija. Med je trud i postojanje. A naš je med bajka. Njime započinjemo dan i život.

Average Reviews

O nama

Nalazimo se na općini Višnjan u mjestu Farini.
Poljoprivreda je grana koja se tradicijski u obitelji prenosi iz koljena na koljeno već nekoliko generacija.
Nositelj gospodarstva je Alessandro Farina sa suprugom Aleksijom.
Osnovna djelatnost kojom se bavimo je pčelarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo.

Pčelarstvo na našem opg-u seže još od 1986.godine.Od tada pa sve do 2008 god. nam je to bio samo usputan hobi od nekoliko košnica. Zbog povećanog interesa za med i ostale pčelinje proizvode povećali smo broj košnica na 15 kom i osnovali naš opg. Danas brojimo oko 50 košnica koje se nalaze na dva stacionirana pčelinjaka,a glavne paše su bagrem i livada.
Potaknuti činjenicom da imamo na raspolaganju slobodne zemlje sa mogučnošću navodnjavanja, iste godine (2009) krenuli smo sa probnom sadnjom kupina i malina .
Uvidjevši da im paše tlo i klima , svake godine smo polako širili nasade jer je interes za tom vrstom voća porasao, tim više što je uzgoj potpuno prilagođen eko principima. Danas maline i kupine pokrivaju površinu od 0,4 ha. Maline su u većem djelu sorti mjesečarke koje rađaju više puta godišnje, a kupine su jednorotke i njihova berba traje cc 40 dana tijekom srpnja i kolovoza. U narednih nekoliko godina namjera nam je proširiti nasade na 1ha, a ulaskom u eko nadzor od 06-2015 želimo našim kupcima dodatno garantirati da jedu zdravo i ekološki uzgojeno voće i povrće .

Iako se stariji dio obitelji (roditelji) bave uzgojem povrća već dugi niz godina, povećanom potražnjom za ekološki uzgojenom hranom krenuli smo u proizvodnju raznih vrsta ekološki uzgojenih povrtnica na otovorenom. Najčešće kulture su krumpir,luk,razno začinsko bilje, rajčica, paprika, mahunarke, lisnato povrće, tikve i ostalo sezonsko povrće.

Uz pčele, voće i povrće uzgajamo i masline koje su zasađene prije nekoliko godina. Imamo cc 200 njak stabala, od kojih su većina sorte leccino, pendolino i nešto manje Istarske sorte Bilica.

Sve naše proizvode prodajemo isključivo na kućnom pragu, specijaliziranim sajmovima autohtonih proizvoda diljem Istre i preko web tržnice.

Ukoliko želite možete se priključiti našim VIBER GRUPAMA za Poreč, Rovinj, Pulu i Novigrad na broj 097 7676598

Pčelarstvom se bavimo zadnjih tridesetak godina, a zadnjih godina zasadili smo nasade kupina i malina. Uzgajamo sezonsko povrće. Maslinici su pretežito zasađeni istarskim autohtonim sortama maslinama. (Slovenian)

Proizvodnja se bazira na proizvodnji svježeg sezonskog povrća i voća. Proizvodnja meda i maslinova ulja. (Slovenian)

Galerija

Radno vrijeme

Open 24/7

Mapa

Kategorija

Statistika

12 Views
0 Rating
0 Favorite
0 Share

Slična domaćinstva

Da li je ovo vaše domaćinstvo

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business.